De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
zaterdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur

Bunker Blauw deel 10

Bunker Blauw deel 10

Bunker Blauw, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas Alweer het 10e blog over onze zoektocht. En een zoektocht was, en is het! Welke schimmel, welke melk, welke receptuur, welke temperatuur, welke bacteriën, andere vaten...

Lees meer

Videotour geupdate

Videotour geupdate

Het was spannend aan het begin van de zomer: Hoe zouden gasten reageren op onze videotour? Wegens alle beperkende maatregelen rondom het coronavirus konden we geen rondleidingen met groepen doen in de kaasbunker. Daarom ontwikkelde we in...

Lees meer

Nazomeren op Vlieland

Nazomeren op Vlieland

Het hoogseizoen ligt achter de rug, de temperatuur is weer wat gedaald, de zon is alweer aanmerkelijk eerder achter de horizon vertrokken. Normaal gesproken keert de rust dan weer wat terug op Vlieland.  Daar reizen naar het buitenland niet...

Lees meer

Bunker blauw deel 9

Bunker blauw deel 9

Bunker Blauw Deel 9, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas  Tussen alle zomerdrukte door wordt er ook nog gewoon kaas gemaakt. Sterker nog, er is zelfs tijd om nieuwe kazen te ontwikkelen. De bunker blauw zijn we nog...

Lees meer

Zomer 2020

Zomer 2020

Zomer 2020 De zomervakantie is aangebroken, dat betekend weer gezellige drukte op Vlieland. Dit jaar met gepaste afstand natuurlijk. Overal in het dorp zult u merken dat er alles aan gedaan is om er een mooie, gezonde en veilige zomer van te...

Lees meer

Fortuna Vlieland Bierkaas

Fortuna Vlieland Bierkaas

We zijn zo’n beetje tegelijk met onze plannen begonnen, ik met de kaasbunker en Bojan Bajic met de plannen voor een brouwerij op Vlieland. Het voormalige filtergebouw van vitens met onderliggende opslagbunkers ombouwen tot kaasbunker was...

Lees meer

Bunker Blauw deel 8

Bunker Blauw deel 8

Bunker Blauw Deel 8, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas  Et Voilà! het is ons gelukt, eindeloos zoeken naar de juiste schimmel, receptuur, moment van prikken, rijping, verzorging, etc. Sinds december produceren we de...

Lees meer
FrenchGermanEnglish