De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur
Bunker Blauw deel 11

Bunker Blauw, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas

Nu we de Bunker Blauw koemelk goed in de vingers hebben is er nu ook de variant van geitenmelk, uiteraard biologisch. 
Elke melksoort is anders, stremtijden, temperaturen, smaakcombinatie met schimmel.. ook voor deze kaas was het dus weer eerst flink experimenteren en zoeken naar de juiste receptuur.
Aan de biologische melk wordt een speciale (geheime) combinatie van melkzuurbacteriën en schimmels toegevoegd. Met deze melk maken we een kaas volgens eigen unieke receptuur. Na productie worden de kazen overgebracht naar een speciaal afgesloten deel van de bunker. Hier mogen de blauwschimmelkazen langzaam rijpen. Wanneer het schimmelproces op gang komt wordt de kaas ingeprikt met roestvrijstalen pennen. Na minimaal 6 weken rijpen hebben we een heerlijke jonge kaas met een milde blauwschimmel smaak. Uiteraard te koop in de webshop, zolang de voorraad strekt

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FrenchGermanEnglish