De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Vlielander Bunkerkazen (bio)

Voor onze kazen maken wij gebruik van de beste biologische melk en geven de kazen alle tijd om langzaam te rijpen in de bunker. Daarnaast gebruiken we diverse kruiden, verschillende zuursel culturen of schimmels. 
In de bunker heerst een bijzonder micro klimaat. Een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een koele temperatuur zorgt voor het perfecte klimaat om kaas te rijpen. Onze kazen liggen er op onbewerkte vurenhouten planken variërend van 6 weken tot meer dan 2 jaar te rijpen. Dagelijks worden de kazen gekeerd en zo nodig verzorgd. Met eindeloos geduld en veel passie krijgen onze kazen langzaam de optimale smaak!
Voor de productie van onze kaas maken we gebruik van kaasmakerij Kaaslust in Oosterwolde. Vlieland heeft geen melkvee. De biologische melk wordt geleverd door Eko-Holland en komt zo veel mogelijk van fam. van Wijk uit Bakkeveen.

Op Vlieland zijn de kazen te koop bij: Spar Mulder, Coop Kapinga, Kampwinkel stortemelk en Winkel jachthaven of bestel online via de webshop (gratis bezorging op Vlieland)

Elders genieten van onze kaas? De kaas is te koop via de webshop en bij de betere speciaalzaken in Nederland. o.a. bij   Kaaslust in Veenhuizen, House of taste in Leeuwarden, Homminga’s in Harlingen,  Boerderijzuivel in Delft,  Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal Alkmaar, Harry de Smaakspecialist Zwolle, Kaaslokaal Apeldoorn, Good & Tasty Oostburg, Kaaskamer in Amsterdam, Bolle Hendrik Tuitjenhorn, De Veursche Kaasboetiek Voorschoten.

Ga naar de webwinkel

Een greep uit ons assortiment:

 

Vlielander Zeewierkaas (bio)
De Vlielander zeewierkaas is een heerlijke jong belegen kaas gemaakt van biologische koemelk met een licht zilte smaak van zeewier (ulva). 
Het zeewier voor deze kaas (zeesla) wordt elke zomer met de hand geoogst rondom Vlieland
De zeewierkaas wordt minimaal 6 weken gerijpt in de Kaasbunker
(Allergenen: koemelk, selderie, sporen van schaaldieren)

Vlielander Bunkerkaas (bio).
gepasteuriseerde koemelk, 7 -10 maanden gerijpt in de bunker.
Het beste van een Nederlandse kaastraditie, een Noord Italiaans zuursel en een Vlielandse bunker gevuld met zilte zeelucht. Met eindeloos geduld en passie wordt deze kaas dagelijks gecontroleerd en krijgt alle tijd om tot de perfecte smaak te komen. 
(Allergenen: koemelk)

Bunker Blauw (bio)
Winnaar bronzen medaille Cum Laude awards 2020
In een speciaal afgesloten deel van de bunker liggen onze eigen unieke blauwschimmelkazen te rijpen
Onze Bunker Blauw is het resultaat van jaren lang werken aan receptuur en rijpingsproces. 
De biologische melk voor deze kaas wordt geënt met speciale bacterie-cultuur en blauwschimmel. Hiermee maken we een kaas naar geheel eigen (geheim) recept. Direct na productie wordt de kaas naar onze bunker verplaatst. Wanneer schimmelvorming op gang komt worden de kazen ingeprikt met roestvrijstalen pennen. Door het bijzondere microklimaat in de bunker ontstaat er zo een unieke blauwschimmel. De Bunker Blauw is minimaal 6 weken oud. 
(allergenen: koemelk)

Vlielander Honingklaverkaas (bio)
Gepasteuriseerde biologische koemelk, minimaal 4 weken gerijpt. 
Een heerlijke kaas met Vlielander honingklaver. Tonen van amandel en vers gedroogd hooi. Beperkt leverbaar. 
(Allergenen: koemelk)

Fortuna Vlieland Bierkaas
Gepasteuriseerde biologische koemelk, minimaal 4 weken gerijpt. 
Een heerlijke kaas met Vlielander bier uit de plaatselijke brouwerij: Fortuna Vlieland. Zij brouwen biertjes van ongefilterd duinwater uit eigen bron
(Allergenen: koemelk, gluten)

Vlielander Bunkerkaas-Geit (bio)
gepasteuriseerde biologische geitenmelk, minimaal 3 maanden gerijpt in onze bunker. De voor geitenkaas donkere kleur verraad iets over de leeftijd. Ook op hoge leeftijd nog heel mooi snijdbaar. Verrassend mild van smaak. 

FrenchGermanEnglish