De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Vlielander Bunkerkazen

Voor onze kazen maken wij gebruik van de beste biologische melk en geven de kazen alle tijd om langzaam te rijpen in de bunker. Daarnaast gebruiken we diverse kruiden, verschillende zuursel culturen of schimmels. 
In de bunker heerst een bijzonder micro klimaat. Een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een koele temperatuur zorgt voor het perfecte klimaat om kaas te rijpen. Onze kazen liggen er op onbewerkte vurenhouten planken variërend van 6 weken tot meer dan 2 jaar te rijpen. Dagelijks worden de kazen gekeerd en zo nodig verzorgd. Met eindeloos geduld en veel passie krijgen onze kazen langzaam de optimale smaak!

Voor de productie van onze kaas maken we gebruik van kaasmakerij Kaaslust in Veenhuizen. Vlieland heeft geen melkvee. De biologische melk komt van diverse boeren rondom de kaasmakerij.

Onze kaas is te koop via de webshop en bij de betere speciaalzaken in Nederland. o.a. bij H’eerlijk Eten Vlieland, Kaaslust in Veenhuizen, House of taste in Leeuwarden, Homminga’s in Harlingen, Lekker 1890 in Bolsward, Kaaskop Groningen, Boerderijzuivel in Delft

Ga naar de webwinkel

Een greep uit ons assortiment:

 

Vlielander Zeewierkaas
De Vlielander zeewierkaas is een heerlijke jong belegen kaas gemaakt van biologische koemelk met een licht zilte smaak van zeewier (ulva). 
Het zeewier voor deze kaas (zeesla) wordt elke zomer met de hand geoogst rondom Vlieland
De zeewierkaas wordt minimaal 6 weken gerijpt in de Kaasbunker
(Allergenen: koemelk, selderie, sporen van schaaldieren)

Vlielander Bunkerkaas.
gepasteuriseerde koemelk, 7 -10 maanden gerijpt in de bunker.
Het beste van een Nederlandse kaastraditie, een Noord Italiaans zuursel en een Vlielandse bunker gevuld met zilte zeelucht. Met eindeloos geduld en passie wordt deze kaas dagelijks gecontroleerd en krijgt alle tijd om tot de perfecte smaak te komen. 
(Allergenen: koemelk)

Bunker Robuust.
Weer zo’n prachtige oude kaas uit de bunker. Gemaakt van de beste volle biologische weidemelk. In alle rust, minimaal tien maanden gerijpt in de bunker. Vol met kristallen en toch nog heerlijk snijdbaar. Een kaas die smelt op de tong, en vol van smaak. Dat is onze Bunker Robuust
(Allergenen: koemelk)

Bunker Blauw 
gepasteuriseerde biologische koemelk, minimaal 6 weken oud.
In een speciaal afgesloten deel van de bunker liggen onze eigen unieke blauwschimmelkazen te rijpen. De melk voor deze kaas wordt geënt met blauwschimmel. Direct na productie wordt de kaas naar onze bunker verplaatst. Na een aantal dagen wordt de kaas gepikeerd met roestvrijstalen pennen. Door het bijzondere microklimaat in de bunker ontstaat er zo een unieke blauwschimmel. (beperkt leverbaar)
(allergenen: koemelk)

Vlielander Honingklaverkaas 
Gepasteuriseerde biologische koemelk, minimaal 4 weken gerijpt. 
Een heerlijke kaas met Vlielander honingklaver. Tonen van amandel en vers gedroogd hooi. Beperkt leverbaar. 
(Allergenen: koemelk)

Vlielander Bunkerkaas-Geit  
gepasteuriseerde biologische geitenmelk, minimaal 6 maanden gerijpt in onze bunker. De voor geitenkaas donkere kleur verraad iets over de leeftijd. Ondanks deze hoge leeftijd nog heel mooi snijdbaar. Voor zo’n oude geit nog verrassend mild van smaak. 

FrenchGermanEnglish