De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

De Kaasbunker, video tour & tasting

De Vlielander kaasbunker is middels deze nieuwe, spectaculaire video-tour klaar om u corona-proof rond te leiden.  
Vlielander kaasmaker Nils Koster leidt u in max. viertallen rond in en om de Vlielander Kaasbunker. Middels video’s op uw telefoon of tablet wijst hij u de weg en neemt hij u mee langs diverse plekken op het vuurboetsduin en door verschillende rijpingskamers van de kaasbunker. In de video’s verteld hij u alles over de kaasbunker, kaas maken en rijpen, zeewier en drinkwater op Vlieland. U gaat dus zelf op pad én de bunker in. Onderweg worden u diverse video’s gepresenteerd met uitleg, historische beelden, drone-opnames en meer.  Aan het eind van uw tour treft u de kaasmaker in levende lijve en laat hij u zijn lekkerste kazen proeven. Ga mee op verkenning in en om de Vlielander Kaasbunker!
Kinderen alleen onder begeleiding
Zelf meenemen: smartphone of tablet met internet verbinding.

Wanneer?

Mei t/m oktober: Dinsdag t/m donderdag  en zaterdag
oktober t/m april: woensdag, donderdag en zaterdag.
Selecteer een beschikbare aanvangstijd in ons boekingssysteem. 

Voor groepen vanaf 6 personen verzorgen wij ook proeverijen en/of rondleidingen buiten reguliere tijden.

Boek uw tickets

Kaasproeverij & rondleiding

Update: Op dit moment kunnen de reguliere rondleidingen in de kaasbunker niet doorgaan. U kunt wel onze nieuwe spectaculaire video tour & tasting boeken. 

Wekelijks is er een uitgebreide kaasproeverij en rondleiding in de kaasbunker. Maar liefst 7 verschillende (biologische) kazen komen er deze middag voorbij. Uiteraard de bekende zeewierkaas, maar ook nieuwe experimenten mag u deze middag als eerste proeven! De kaasmaker vertelt u over hoe de kaas gemaakt wordt, het speciale rijpingsproces, en de zeewieroogst. Wie wil mag onder begeleiding van de kaasmaker via de steile trap afdalen in de bunkers om te zien waar de verschillende kazen liggen te rijpen.

Wanneer?

Update: momenteel vinden er geen reguliere rondleidingen plaats. Boek onze nieuwe spectaculaire video tour. 
Voor groepen vanaf 6 personen verzorgen wij ook proeverijen en/of rondleidingen buiten reguliere tijden.

Boek uw tickets

Kosten?

Kosten: €12,50 volw. / €9,50 kind tot 12 jr

Groepen en catering

Deze en andere activiteiten zijn ook te boeken voor groepen, familiefeesten, bedrijfsuitjes, etc. Wij kunnen al een leuk programma bieden voor groepen van 6 tot 100 personen.

Ook bieden wij kaasbuffet, lunch, kaasproeverijen en/of zeewier proeverijen op locatie aan en hebben een mobiele houtoven waarin we heerlijke verse broodjes kunnen bakken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

FrenchGermanEnglish