De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Cadeaus uit de Kaasbunker

Cadeaus uit de Kaasbunker

De feestmaand staat weer voor de deur. Een ieder is weer op zoek naar leuke cadeaus of kerstpakketten. Waarom dit jaar niet eens een leuk pakket uit de Vlielander Kaasbunker? Origineel, lekker, biologisch en ontzettend leuk om te geven. In onze...

Lees meer

Zeewier Geitenkaas

Zeewier Geitenkaas

Op veler verzoek eenmalig gemaakt: De zeewier-geitenkaas.  Het was deze zomer goed oogsten, door het warme rustige weer was er veel zeesla. Regelmatig kregen we de vraag of we ook zeewier geitenkaas hebben. Omdat we nu genoeg wier hebben...

Lees meer

No waste, better taste

No waste, better taste

Binnenkort staan we weer met kaasplankjes op het festival Into the great wide open. Zo’n festival is hartstikke leuk, maar als je niet oppast laat je bergen afval achter en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Nu gebruiken we altijd al...

Lees meer

Internationale gasten

Internationale gasten

Steeds vaker krijgen we in de bunker bezoek van buitenlandse gasten. Amerikanen, Duitsers, Fransen, Canadezen, Zweden, Italianen. Je kan duidelijk merken dat buitenlanders geintreseerd zijn in Nederlandse kaas. Het gebruik van zeewier, rijping in...

Lees meer

Open dag 21 juli

Open dag 21 juli

Op 21 juli is er open dag in de kaasbunker van 10.00 – 16.00 uur We hebben dan weer de nieuwe honingklaverkaas, en dat moet natuurlijk gevierd worden. U kunt de hele dag kaas proeven en de bunker bekijken. Daarnaast is er nog meer lekker te...

Lees meer

Bunker Blauw deel 2

Bunker Blauw deel 2

Afgelopen winter ging het goed met onze Bunker Blauw, bekend is dat de blauwe schimmel (penicillium roqueforti) goed wil groeien bij wat lagere temperaturen. Inmiddels is het zomer en de temperatuur is in de bunker inmiddels wat opgelopen...

Lees meer

Biologisch

Biologisch

Al een jaar gebruiken we uitsluitend biologische melk. Wil je de kaas ook echt officieel biologisch noemen (en zodanig verkopen), dan moet je worden gecertificeerd door SKAL. Deze organisatie controleert of je je daadwerkelijk biologisch werkt...

Lees meer

Graskaas Brandnetel

Graskaas Brandnetel

Elk jaar is het weer een feest. Na een winter stil te hebben gestaan mogen de koeien weer de wei in. Dansend en springend gaan ze het sappige gras weer tegemoet. Het verse lentegras doet natuurlijk ook iets met de melk. De kaas die van deze melk...

Lees meer

Eigen kaasmerk

Eigen kaasmerk

Sinds kort werken we met een eigen kaasmerk. Maar wat zegt dat nu, zo’n kaasmerk? Elke kaas wordt altijd voorzien van een merk. Hiermee krijgt elke kaas zijn eigen unieke nummer. Hiermee is de kaas altijd traceerbaar. Ook kunnen we zelf aan...

Lees meer
FrenchGermanEnglish