De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Herfstvakantie

Herfstvakantie

In de herfstvakantie (van 12 t/m 26 oktober) hebben we weer tal van leuke activiteiten. Hoe leuk is het om je eigen verse kaasje te maken. Op smaak gebracht met verse kruiden uit eigen tuin. Aan het eind van de workshop mag je het proeven op je...

Lees meer

Bunker Blauw deel 4

Bunker Blauw deel 4

Bunker Blauw deel 4 Zoals u eerder al op dit blog kon lezen zijn we al een paar jaar bezig met de ontwikkeling van onze blauwschimmelkaas. Na Bunkerblauw deel 3 hadden we de receptuur aardig te pakken. Echter, tot nu toe maakten we deze kaas in...

Lees meer

Truffelkaas

Truffelkaas

We hebben weer een nieuwe kaas: Truffelkaas! truffels voelen zich toch het beste thuis onder de grond. Diep onder het duin in onze kaasbunker liggen ze te rijpen, onze truffelkazen.  Ambachtelijk gemaakt met de eerste weidemelk van het...

Lees meer

Mei vakantie

Mei vakantie

In de mei vakantie is er weer van alles te beleven in de Kaasbunker. Er zijn workshops, proeverijen en rondleidingen. Een overzicht:Koningsdag is de bunker geopend van 10.30 tot 12.00 uur28 april is er een proeverij & rondleiding om 13.30...

Lees meer

Open dag: La Belle V(l)ie

Open dag: La Belle V(l)ie

Zondag 21 april is het feest bij de kaasbunker!Lang leve het voorjaar! het vee is weer naar buiten, de natuur ontwaakt, het is weer tijd om de lekkerste kaasjes te maken! Om dit te vieren organiseert de Vlielander Kaasbunker een open dag met als...

Lees meer

Workshops beginnen weer!

Workshops beginnen weer!

Eind april beginnen de workshops weer. Leer in een ochtend hoe je een paar pakken melk omtovert tot de lekkerste verse kaasjes. Deze maken we op smaak met verse kruiden uit onze eigen tuin. Met de wei, het restproduct, bakken we brood in onze...

Lees meer

Kaas uit eigen keuken

Kaas uit eigen keuken

Zondag 24 maart 14.00 -16.00 is de presentatie van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’ in restaurant Zuiver. Het boek voor wie alles wil weten over hoe je zelf thuis kaas maakt. We hebben er lang aan gewerkt en het is een prachtig boek...

Lees meer

Witschimmel

Witschimmel

Al een tijdje zijn we aan het experimenteren met witschimmel kaasjes, denk aan het type camembert of brie. Witschimmel kaasjes rijpen van buiten naar binnen. Het moeilijke bij deze kaasjes dat de rijping niet te snel en niet te langzaam mag gaan...

Lees meer
FrenchGermanEnglish