De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

9 juni Graskaasdag

9 juni Graskaasdag

Op 9 juni is het feest bij de Vlielander Kaasbunker,  dan komt de eerste graskaas 2019 boven de grond. Graskaas wordt gemaakt van de melk die koeien geven wanneer ze na de winter voor het eerst weer de wei in gaan. Het eerste gras geeft een...

Lees meer

Mei vakantie

Mei vakantie

In de mei vakantie is er weer van alles te beleven in de Kaasbunker. Er zijn workshops, proeverijen en rondleidingen. Een overzicht:Koningsdag is de bunker geopend van 10.30 tot 12.00 uur28 april is er een proeverij & rondleiding om 13.30...

Lees meer

Open dag: La Belle V(l)ie

Open dag: La Belle V(l)ie

Zondag 21 april is het feest bij de kaasbunker!Lang leve het voorjaar! het vee is weer naar buiten, de natuur ontwaakt, het is weer tijd om de lekkerste kaasjes te maken! Om dit te vieren organiseert de Vlielander Kaasbunker een open dag met als...

Lees meer

Workshops beginnen weer!

Workshops beginnen weer!

Eind april beginnen de workshops weer. Leer in een ochtend hoe je een paar pakken melk omtovert tot de lekkerste verse kaasjes. Deze maken we op smaak met verse kruiden uit onze eigen tuin. Met de wei, het restproduct, bakken we brood in onze...

Lees meer

Kaas uit eigen keuken

Kaas uit eigen keuken

Zondag 24 maart 14.00 -16.00 is de presentatie van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’ in restaurant Zuiver. Het boek voor wie alles wil weten over hoe je zelf thuis kaas maakt. We hebben er lang aan gewerkt en het is een prachtig boek...

Lees meer

Witschimmel

Witschimmel

Al een tijdje zijn we aan het experimenteren met witschimmel kaasjes, denk aan het type camembert of brie. Witschimmel kaasjes rijpen van buiten naar binnen. Het moeilijke bij deze kaasjes dat de rijping niet te snel en niet te langzaam mag gaan...

Lees meer

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Dat betekend dat er weer van alles te doen in in de kaasbunker. Natuurlijk zijn we op de gebruikelijke tijden geopend. Elke donderdag en zaterdagmiddag is er weer een proeverij & rondleiding. U...

Lees meer

Bunker Blauw deel 3

Bunker Blauw deel 3

We zijn inmiddels heel wat pogingen verder met het maken van onze blauwschimmelkaas. Tijdens de bio beurs in Zwolle hebben we de laatste versie gepresenteerd. Zelf zijn we erg blij met de smaak, kleur en structuur. Er komt heel wat bij kijken bij...

Lees meer

Bio Beurs

Bio Beurs

Woensdag 23 en donderdag 24 januari is de Kaasbunker gesloten, ook geen proeverij & rondleiding. We staan dan samen met kaasmakerij Kaaslust op de bio-beurs in Zwolle, stand 479. Mocht u in de buurt zijn kom dan vooral even langs bij onze...

Lees meer

Ruwe Bolster

Ruwe Bolster

Een nieuwe kaas in het assortiment: “Ruwe Bolster”. Normaal gesproken worden de kazen na het pekelen voorzien van een dunne laag plastic coating. Dit beschermt de kaas tegen schadelijke organismes. Maar al dat plastic, kan dat niet...

Lees meer
FrenchGermanEnglish