Eind april beginnen de workshops weer. Leer in een ochtend hoe je een paar pakken melk omtovert tot de lekkerste verse kaasjes. Deze maken we op smaak met verse kruiden uit onze eigen tuin. Met de wei, het restproduct, bakken we brood in onze...
Lees meerKaas uit eigen keuken
Zondag 24 maart 14.00 -16.00 is de presentatie van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’ in restaurant Zuiver. Het boek voor wie alles wil weten over hoe je zelf thuis kaas maakt. We hebben er lang aan gewerkt en het is een prachtig boek...
Lees meerWitschimmel
Al een tijdje zijn we aan het experimenteren met witschimmel kaasjes, denk aan het type camembert of brie. Witschimmel kaasjes rijpen van buiten naar binnen. Het moeilijke bij deze kaasjes dat de rijping niet te snel en niet te langzaam mag gaan...
Lees meerBoekpresentatie Kaas uit eigen keuken
Zondag 24 maart 14.00 -16.00 uur, Restaurant Zuiver Vlieland In 2013 maakte ik mijn eerste kaasjes met een paar pakken melk uit de supermarkt en een hobbysetje van de brouwwinkel. Puur uit interesse voor hoe kaas eigenlijk gemaakt wordt. Geen...
Lees meerVoorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Dat betekend dat er weer van alles te doen in in de kaasbunker. Natuurlijk zijn we op de gebruikelijke tijden geopend. Elke donderdag en zaterdagmiddag is er weer een proeverij & rondleiding. U...
Lees meerBunker Blauw deel 3
Bunker Blauw deel 3, de zoektocht naar de perfect Nederlandse blauwschimmelkaas.We zijn inmiddels heel wat pogingen verder met het maken van onze blauwschimmelkaas. Tijdens de bio beurs in Zwolle hebben we de laatste versie gepresenteerd. Zelf...
Lees meerBio Beurs
Woensdag 23 en donderdag 24 januari is de Kaasbunker gesloten, ook geen proeverij & rondleiding. We staan dan samen met kaasmakerij Kaaslust op de bio-beurs in Zwolle, stand 479. Mocht u in de buurt zijn kom dan vooral even langs bij onze...
Lees meerRuwe Bolster
Een nieuwe kaas in het assortiment: “Ruwe Bolster”. Normaal gesproken worden de kazen na het pekelen voorzien van een dunne laag plastic coating. Dit beschermt de kaas tegen schadelijke organismes. Maar al dat plastic, kan dat niet...
Lees meerAgenda kerstvakantie
Op veler verzoek hierbij het complete overzicht van onze activiteiten in de kerstvakantie: Zaterdag 22 december: 10.30-12.00 uur Kaasbunker geopend. 14.00-17.00 uur kerstmarkt op het kerkplein Zondag 23 december: 10.30 – 12.00...
Lees meerCadeaus uit de Kaasbunker
De feestmaand staat weer voor de deur. Een ieder is weer op zoek naar leuke cadeaus of kerstpakketten. Waarom dit jaar niet eens een leuk pakket uit de Vlielander Kaasbunker? Origineel, lekker, biologisch en ontzettend leuk om te geven. In onze...
Lees meerHerfstvakantie in de kaasbunker
Zelf een keer een kijkje nemen in de kaasbunker? In de herfstvakantie (zowel zuid als noord) hebben we weer allerlei leuke activiteiten. Natuurlijk is er elke dinsdag, donderdag en zaterdag middag de proeverij en rondleiding in de bunker. Maar je...
Lees meerInternationale gasten
Steeds vaker krijgen we in de bunker bezoek van buitenlandse gasten. Amerikanen, Duitsers, Fransen, Canadezen, Zweden, Italianen. Je kan duidelijk merken dat buitenlanders geintreseerd zijn in Nederlandse kaas. Het gebruik van zeewier, rijping in...
Lees meer