De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Dat betekend dat er weer van alles te doen in in de kaasbunker. Natuurlijk zijn we op de gebruikelijke tijden geopend. Elke donderdag en zaterdagmiddag is er weer een proeverij & rondleiding. U...

Lees meer

Bunker Blauw deel 3

Bunker Blauw deel 3

We zijn inmiddels heel wat pogingen verder met het maken van onze blauwschimmelkaas. Tijdens de bio beurs in Zwolle hebben we de laatste versie gepresenteerd. Zelf zijn we erg blij met de smaak, kleur en structuur. Er komt heel wat bij kijken bij...

Lees meer

Bio Beurs

Bio Beurs

Woensdag 23 en donderdag 24 januari is de Kaasbunker gesloten, ook geen proeverij & rondleiding. We staan dan samen met kaasmakerij Kaaslust op de bio-beurs in Zwolle, stand 479. Mocht u in de buurt zijn kom dan vooral even langs bij onze...

Lees meer

Ruwe Bolster

Ruwe Bolster

Een nieuwe kaas in het assortiment: “Ruwe Bolster”. Normaal gesproken worden de kazen na het pekelen voorzien van een dunne laag plastic coating. Dit beschermt de kaas tegen schadelijke organismes. Maar al dat plastic, kan dat niet...

Lees meer

Agenda kerstvakantie

Agenda kerstvakantie

Op veler verzoek hierbij het complete overzicht van onze activiteiten in de kerstvakantie: Zaterdag 22 december:  10.30-12.00 uur Kaasbunker geopend. 14.00-17.00 uur kerstmarkt op het kerkplein Zondag 23 december: 10.30 – 12.00...

Lees meer

Cadeaus uit de Kaasbunker

Cadeaus uit de Kaasbunker

De feestmaand staat weer voor de deur. Een ieder is weer op zoek naar leuke cadeaus of kerstpakketten. Waarom dit jaar niet eens een leuk pakket uit de Vlielander Kaasbunker? Origineel, lekker, biologisch en ontzettend leuk om te geven. In onze...

Lees meer

Internationale gasten

Internationale gasten

Steeds vaker krijgen we in de bunker bezoek van buitenlandse gasten. Amerikanen, Duitsers, Fransen, Canadezen, Zweden, Italianen. Je kan duidelijk merken dat buitenlanders geintreseerd zijn in Nederlandse kaas. Het gebruik van zeewier, rijping in...

Lees meer

Open dag 21 juli

Open dag 21 juli

Op 21 juli is er open dag in de kaasbunker van 10.00 – 16.00 uur We hebben dan weer de nieuwe honingklaverkaas, en dat moet natuurlijk gevierd worden. U kunt de hele dag kaas proeven en de bunker bekijken. Daarnaast is er nog meer lekker te...

Lees meer

Bunker Blauw deel 2

Bunker Blauw deel 2

Afgelopen winter ging het goed met onze Bunker Blauw, bekend is dat de blauwe schimmel (penicillium roqueforti) goed wil groeien bij wat lagere temperaturen. Inmiddels is het zomer en de temperatuur is in de bunker inmiddels wat opgelopen...

Lees meer

Biologisch

Biologisch

Al een jaar gebruiken we uitsluitend biologische melk. Wil je de kaas ook echt officieel biologisch noemen (en zodanig verkopen), dan moet je worden gecertificeerd door SKAL. Deze organisatie controleert of je je daadwerkelijk biologisch werkt...

Lees meer

Graskaas Brandnetel

Graskaas Brandnetel

Elk jaar is het weer een feest. Na een winter stil te hebben gestaan mogen de koeien weer de wei in. Dansend en springend gaan ze het sappige gras weer tegemoet. Het verse lentegras doet natuurlijk ook iets met de melk. De kaas die van deze melk...

Lees meer
FrenchGermanEnglish