De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
zaterdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur

Workshops beginnen weer!

Workshops beginnen weer!

Eind april beginnen de workshops weer. Leer in een ochtend hoe je een paar pakken melk omtovert tot de lekkerste verse kaasjes. Deze maken we op smaak met verse kruiden uit onze eigen tuin. Met de wei, het restproduct, bakken we brood in onze...

Lees meer

Kaas uit eigen keuken

Kaas uit eigen keuken

Zondag 24 maart 14.00 -16.00 is de presentatie van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’ in restaurant Zuiver. Het boek voor wie alles wil weten over hoe je zelf thuis kaas maakt. We hebben er lang aan gewerkt en het is een prachtig boek...

Lees meer

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Dat betekend dat er weer van alles te doen in in de kaasbunker. Natuurlijk zijn we op de gebruikelijke tijden geopend. Elke donderdag en zaterdagmiddag is er weer een proeverij & rondleiding. U...

Lees meer

Bunker Blauw deel 3

Bunker Blauw deel 3

Bunker Blauw deel 3, de zoektocht naar de perfect Nederlandse blauwschimmelkaas.We zijn inmiddels heel wat pogingen verder met het maken van onze blauwschimmelkaas. Tijdens de bio beurs in Zwolle hebben we de laatste versie gepresenteerd. Zelf...

Lees meer

Bio Beurs

Bio Beurs

Woensdag 23 en donderdag 24 januari is de Kaasbunker gesloten, ook geen proeverij & rondleiding. We staan dan samen met kaasmakerij Kaaslust op de bio-beurs in Zwolle, stand 479. Mocht u in de buurt zijn kom dan vooral even langs bij onze...

Lees meer

Agenda kerstvakantie

Agenda kerstvakantie

Op veler verzoek hierbij het complete overzicht van onze activiteiten in de kerstvakantie: Zaterdag 22 december:  10.30-12.00 uur Kaasbunker geopend. 14.00-17.00 uur kerstmarkt op het kerkplein Zondag 23 december: 10.30 – 12.00...

Lees meer

Open dag 21 juli

Open dag 21 juli

Op 21 juli is er open dag in de kaasbunker van 10.00 – 16.00 uur We hebben dan weer de nieuwe honingklaverkaas, en dat moet natuurlijk gevierd worden. U kunt de hele dag kaas proeven en de bunker bekijken. Daarnaast is er nog meer lekker te...

Lees meer

Bunker Blauw deel 2

Bunker Blauw deel 2

Bunker Blauw deel 2, de zoektocht naar de perfect Nederlandse Blauwschimmelkaas Afgelopen winter ging het goed met onze Bunker Blauw, bekend is dat de blauwe schimmel (penicillium roqueforti) goed wil groeien bij wat lagere temperaturen...

Lees meer

Biologisch

Biologisch

Al een jaar gebruiken we uitsluitend biologische melk. Wil je de kaas ook echt officieel biologisch noemen (en zodanig verkopen), dan moet je worden gecertificeerd door SKAL. Deze organisatie controleert of je je daadwerkelijk biologisch werkt...

Lees meer
FrenchGermanEnglish