De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
zaterdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur
9 juni: Graskaasdag Kaasbunker

Zondag 9 juni (Pinksteren) is iedereen van harte uitgenodigd bij de kaasbunker om onze graskaas primeur 2019 te komen proeven!
Op 9 juni  komt de eerste graskaas 2019 boven de grond, en dat is reden voor een feestje! 
Graskaas wordt gemaakt van de melk die koeien geven wanneer ze na de winter voor het eerst weer de wei in gaan. Het eerste gras geeft een bijzonder zachte en lekkere kaas. 
Al een paar jaar is de Vlielander kaasbunker zo’n beetje de laatste die nog eens met graskaas komt. Bij anderen ligt de graskaas soms al begin mei in de winkel. En toegegeven, de koeien waren vroeg naar buiten dit jaar. Ik maak de graskaas liever net even wat later, als de koeien gewend zijn aan het verse gras, wat dan ook weer volop groeit. Vervolgens wordt de kaas kort gepekeld en laten we de kaas net even wat langer rijpen dan de verplichte 4 weken. Zo krijgt de kaas rustig de tijd om in de bunker op smaak te komen. U bent Pinksterzondag van harte welkom bij de bunker om als eerste onze laatste graskaas te proeven! Naast graskaas primeur naturel hebben we deze kaas ook gemaakt met zeewier, duinkruiden en truffel.
Er is live muziek van Jan Wim, en er zijn standjes met eilander producten, De Vlielander Jutter komt vis roken. 
Nabij de vuurtoren

11.00-16.00 uur gratis entree!

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FrenchGermanEnglish