De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
zaterdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur
Bunker Blauw deel 7

Bunker Blauw Deel 7, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse blauwschimmelkaas 

We hebben inmiddels weer heel wat stappen gezet in onze zoektocht naar de perfecte blauwschimmelkaas. Sinds kort werken we met nieuwe Franse kaasvaten. In plaats van de kazen te persen laten we ze gedurende 24 uur uitlekken. Daarna worden ze niet gepekeld maar stuk voor stuk ingesmeerd met zout (droog zouten) Dit moet een aantal dagen achtereen gebeuren. Vervolgens gaan de kazen naar de bunker, worden ze geprikt en mogen ze in alle rust rijpen. Het resultaat spreekt voor zich. Kom vooral proeven!

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FrenchGermanEnglish