Zelf een keer een kijkje nemen in de kaasbunker? In de herfstvakantie (zowel zuid als noord) hebben we weer allerlei leuke activiteiten. Natuurlijk is er elke dinsdag, donderdag en zaterdag middag de proeverij en rondleiding in de bunker. Maar je...
Lees meerOpen dag 21 juli
Op 21 juli is er open dag in de kaasbunker van 10.00 – 16.00 uur We hebben dan weer de nieuwe honingklaverkaas, en dat moet natuurlijk gevierd worden. U kunt de hele dag kaas proeven en de bunker bekijken. Daarnaast is er nog meer lekker te...
Lees meerBunker Blauw deel 2
Bunker Blauw deel 2, de zoektocht naar de perfect Nederlandse Blauwschimmelkaas Afgelopen winter ging het goed met onze Bunker Blauw, bekend is dat de blauwe schimmel (penicillium roqueforti) goed wil groeien bij wat lagere temperaturen...
Lees meerBiologisch
Al een jaar gebruiken we uitsluitend biologische melk. Wil je de kaas ook echt officieel biologisch noemen (en zodanig verkopen), dan moet je worden gecertificeerd door SKAL. Deze organisatie controleert of je je daadwerkelijk biologisch werkt...
Lees meerGraskaas Brandnetel
Elk jaar is het weer een feest. Na een winter stil te hebben gestaan mogen de koeien weer de wei in. Dansend en springend gaan ze het sappige gras weer tegemoet. Het verse lentegras doet natuurlijk ook iets met de melk. De kaas die van deze melk...
Lees meerEigen kaasmerk
Sinds kort werken we met een eigen kaasmerk. Maar wat zegt dat nu, zo’n kaasmerk? Elke kaas wordt altijd voorzien van een merk. Hiermee krijgt elke kaas zijn eigen unieke nummer. Hiermee is de kaas altijd traceerbaar. Ook kunnen we zelf aan...
Lees meerproefopstelling zeewierteelt 2018
langs de postweg op Vlieland ligt tussen het dorp en camping Lange Paal onze proefopstelling voor zeewierteelt weer in het water. Maar waarom zou je het willen kweken als het in grote hoeveelheden van nature in de Waddenzee voorkomt? Het telen...
Lees meerBunker Blauw
Bunker Blauw, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse Blauwschimmelkaas De meeste kazen maken we het liefst in de lente of zomer, als de koeien lekker in de wei staan en vers gras en kruiden grazen. Uitzondering daarop is de Bunker Blauw, onze...
Lees meerKraailook
Er is weer kraailook kaas! Kraailook is een soort wilde variant van de bieslook. Een van de eerste soorten die na, of eigenlijk al in de winter boven de grond komt. Het ziet er uit net als bieslook, maar smaakt net iets intenser. Half maart...
Lees meermini moestuin
De Tuin. Nou ja, tuin.. Ons mini moestuintje is dan niet zo groot, het staat vol met kruiden, tomaten, sla, komkommers. Deze gebruiken we bij de workshops verse kaas maken. Tijdens zo’n workshop leert u hoe u een pak melk zelf kunt omtoveren tot...
Lees meer