De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
zaterdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur
Boekpresentatie Kaas uit eigen keuken

Zondag 24 maart 14.00 -16.00 uur, Restaurant Zuiver Vlieland

In 2013 maakte ik mijn eerste kaasjes met een paar pakken melk uit de supermarkt en een hobbysetje van de brouwwinkel. Puur uit interesse voor hoe kaas eigenlijk gemaakt wordt. Geen enkel idee dat dit wel eens uit de hand zou kunnen lopen. Inmiddels is de kaasbunker een begrip en liggen de zeewier en bunkerkazen bij een groot aantal speciaalzaken in Nederland.
Toch begint elke nieuw idee voor een nieuw kaasje nog steeds op dezelfde manier: met een pannetje melk in de keuken. Niks leuker dan een beetje prutsen met bacteriën, schimmels en melk.
Zo heb ik de afgelopen jaren heel wat kennis opgedaan. Het wiel moest veelal zelf uitgevonden worden, want een goed boek over kaas maken voor hobbyisten was er niet. Vorig winter ben ik maar eens begonnen met het opschrijven van alle kennis die ik afgelopen jaren heb opgedaan. Daaruit is het boek ‘Kaas uit eigen keuken’ voortgekomen. Een boek met alle informatie om thuis verschillende soorten kaas te kunnen maken.
Vorig jaar was er interesse van Fontaine Uitgevers om het boek uit te geven, een unieke kans want Fontaine is een gerenommeerde uitgever van kookboeken. Om het boek compleet te maken heeft Robert Buurma van restaurant Zuiver recepten geschreven waarin de diverse kazen uit het boek verwerkt zijn. Afgelopen maanden is er veel zorg besteed aan fotografie en opmaak. Wij zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat. Daarom nodigen wij u dan ook graag uit op 24 maart 14.00 uur in restaurant Zuiver Alwaar wij het boek zullen presenteren en wij u diverse kaasjes en gerechten uit het boek laten proeven.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FrenchGermanEnglish