De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur
Fortuna Vlieland Bierkaas

We zijn zo’n beetje tegelijk met onze plannen begonnen, ik met de kaasbunker en Bojan Bajic met de plannen voor een brouwerij op Vlieland. Het voormalige filtergebouw van vitens met onderliggende opslagbunkers ombouwen tot kaasbunker was relatief snel gedaan. Het op poten zetten van een complete brouwerij had wat meer voeten in de aarde, maar het lukte: 6 december 2019 was de officiële opening van de brouwerij Fortuna Vlieland. Meer informatie over de brouwerij, het water, de bron, de naam: Je vindt het op de website van de brouwer, of nog beter: volg er eens een rondleiding, ook zeker de moeite waard!

Bier en kaas gaan goed samen, niks lekkerder als een heerlijk stukje ambachtelijke kaas bij een met liefde gebrouwen biertje. Vanaf nu gaan deze producten ook samen in één kaas: De Fortuna Vlieland Bierkaas! 
Nu zijn er over het algemeen 2 manieren bekend waarop bierkaas gemaakt kan worden: Je kan de wrongel (voorstadium van kaas) wassen met bier, of je kaas wassen of pekelen met bier. Maar er is nog een derde methode, bier en melk vermengen en daarmee kaas maken. Dit is de methode die we gebruiken bij de Fortuna Vlieland Bierkaas. Te koop via de webshop of op Vlieland bij de Spar en Coop. Nu nog mooi jong, mocht je hem liever wat ouder hebben, dan moet je nog even wachten.. als ie dat haalt tenminste!

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FrenchGermanEnglish