De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
zaterdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur
Bunker Blauw

Bunker Blauw, de zoektocht naar de perfecte Nederlandse Blauwschimmelkaas
De meeste kazen maken we het liefst in de lente of zomer, als de koeien lekker in de wei staan en vers gras en kruiden grazen. Uitzondering daarop is de Bunker Blauw, onze eigen blauwschimmelkaas. Deze maken we in de winter als het lekker koud is in de bunker. Dan zijn de omstandigheden optimaal om de blauwe schimmel optimaal kan groeien. Gedurende 3 maanden wordt de kaas dan dagelijks gewassen met een oplossing van water, zout en onze eigen geheime mix van gisten en bacteriën. Zo kan deze kaas is alle rust lekker op smaak komen. Nu drie maanden later komen de lekkerste blauwschimmel kazen weer boven de grond. Een heerlijke zachte blauwschimmelkaas, maar zeer beperkt voorradig.. pas in oktober/november beginnen we weer met de productie. Te koop in de webshop en bij de betere kaas speciaalzaak.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

FrenchGermanEnglish