De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Online workshops kaas maken

De  Vlielander Kaasbunker organiseert regelmatig online workshops kaas maken. Een uitvinding gedaan in coronatijd. Dit werkt als volgt: Je koopt je basispakket kaas of camembert maken in de webshop. Hieronder en op onze facebook pagina zijn bij ‘evenementen’ data en tijden te vinden wanneer er workshops plaatsvinden. ‘like’ deze om updates en tips te ontvangen. Inschrijven is niet nodig. Koop je benodigdheden via de webshop en ga op de dag/tijd van de door u te volgen workshop naar de facebook pagina en volg de live video.

Zelf je eigen kaas maken is echt zo moeilijk niet. Met een paar pakken melk, de juiste benodigdheden en een beetje hulp op afstand is iedereen in staat om zijn eigen kaasje te maken. Nils Koster is schrijver van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’ en geeft live vanuit zijn eigen keuken een workshop kaas maken . Bestel je pakketje met benodigdheden online via de webshop en doe mee in je eigen keuken! Heb je gaandeweg vragen? Je krijgt direct antwoord. Instructie filmpjes over wat je verder nodig hebt en moet voorbereiden worden vooraf gedeeld.

Online workshops zijn op:

Data nieuwe workshops volgen binnenkort

Workshop verse kaas maken

Kaasmaker Nils Koster is schrijver van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’. Tijdens deze workshop leert hij je hoe je binnen een uur een pak melk omtovert tot verse kaas! De verse kaas maken we op smaak met kruiden, vruchten of zeewier uit de natuur. Met de wei, het restproduct, bakken we een broodje in onze houtoven. Aan het einde van de workshop kunnen we genieten van verse kaas op ons eigen vers gebakken broodje! Natuurlijk nemen we een kijkje in de bunker en proeven we verschillende kazen. Een leuke activiteit voor jong en oud. (Indien gewenst  is deze workshop ook mogelijk met geitenmelk, geef dit zelf tijdig door aan de kaasmaker)

Workshop Kalender

Kosten?

Kosten: € 17,50 volw. / € 12,50 kind tot 12 jr

Incl. koffie, thee of limonade en een boekje met recepten.
Voor groepen vanaf 6 personen verzorgen wij ook workshops buiten reguliere tijden.

Groepen en catering

Deze en andere activiteiten zijn ook te boeken voor groepen, familiefeesten, bedrijfsuitjes, etc. Wij kunnen al een leuk programma bieden voor groepen van 6 tot 100 personen.

Ook bieden wij kaasbuffet, lunch, kaasproeverijen en/of zeewier proeverijen op locatie aan en hebben een mobiele houtoven waarin we heerlijke verse broodjes kunnen bakken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

FrenchGermanEnglish