De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Vlielander Bunkerkazen

Voor onze verschillende kazen maken wij gebruik van verschillende melksoorten en geven de kazen alle tijd om langzaam te rijpen in de bunker. Daarnaast gebruiken we diverse kruiden, verschillende zuursel culturen of schimmels. 
In de bunker heerst een bijzonder micro klimaat. Een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een koele temperatuur zorgt voor het prefecte klimaat om kaas te rijpen. Onze kazen liggen er op onbewerkte vurenhouten planken variërend van 6 weken tot meer dan 2 jaar te rijpen. Daarnaast beluchten we de kazen 24 uur per dag met ongezuiverde zilte zeelucht, het geen de kazen een extra pikant smaakje geeft. Dagelijks worden de kazen gekeerd en zo nodig verzorgd. Met eindeloos geduld en veel passie krijgen onze kazen langzaam de optimale smaak!

Voor de productie van onze kaas maken we gebruik van kaasmakerij Kaaslust in Veenhuizen. Vlieland heeft geen melkvee. De melk komt van diverse boeren rondom de kaasmakerij, wij maken zoveel mogelijk gebruik van biologische melk.

Ga naar de webwinkel

Een greep uit ons assortiment:

 

Vlielander Zeewierkaas
Gepasteuriseerde koemelk, minimaal 6 weken gerijpt
Met handgeoogst Vlielands zeewier
(Allergenen: koemelk, selderie, sporen van schaaldieren)

Vlielander Bunkerkaas.
gepasteuriseerde koemelk, 7 -10 maanden gerijpt in de bunker.
Het beste van een Nederlandse kaastraditie, een Noord Italiaans zuursel en een Vlielandse bunker gevuld met zilte zeelucht. Met eindeloos geduld en passie voor het eindproduct gedurende het hele proces verzorgt. 
(Allergenen: koemelk)

Bunker Robuust.
Weer zo’n prachtige oude kaas uit de bunker. Gemaakt van de beste volle weidemelk. In alle rust, minimaal tien maanden gerijpt in de bunker. Vol met kristallen en toch nog heerlijk snijdbaar. Een kaas die smelt op de tong, en vol van smaak. Dat is onze Bunker Robuust
(Allergenen: koemelk)

Bunker Blauw
gepasteuriseerde koemelk, minimaal 12 weken oud.
In een speciaal afgesloten deel van de bunker liggen onze eigen unieke blauwschimmelkazen te rijpen. De melk voor deze kaas wordt geënt met blauwschimmel. Direct na productie wordt de kaas naar onze bunker verplaatst. Na een aantal weken wordt de kaas gepikeerd met roestvrijstalen pennen. Door het bijzondere miroklimaat in de bunker onstaat er zo een unieke blauwschimmel. 
(allergenen: koemelk)

Vlielander Honingklaverkaas 
Gepasteuriseerde koemelk, minimaal 4 weken gerijpt. 
Een heerlijke kaas met Vlielander honingklaver. Tonen van amandel en vers gedroogd hooi. Beperkt leverbaar. 
(Allergenen: koemelk)

Vlielander Bunkerkaas-Jersey
gepasteuriseerde melk van Jersey koeien, minimaal 7 maanden gerijpt. 
Jersey koeien staan bekend om hun heerlijke romige melk, dit levert een bijzonder lekkere en opvallend gele kaas op. 
(Allergenen: koemelk)

Vlielander Bunkerkaas-Geit  
gepasteuriseerde biologische geitenmelk, minimaal 10 maanden gerijpt in onze bunker. De voor geitenkaas donkere kleur verraad iets over de leeftijd. Ondanks deze hoge leeftijd nog heel mooi snijdbaar, zacht en subtiel van smaak.