De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
zaterdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur

Vlielander Bunkerkazen (bio)

Op het hoogste duin van Vlieland ligt diep onder de grond een voormalige drinkwaterbunker. Hier krijgen onze kazen alle tijd om rustig te rijpen. 

In de bunker heerst een bijzonder micro klimaat. Een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een koele temperatuur zorgt voor het perfecte klimaat om kaas te rijpen. Voor onze kazen maken wij gebruik van de beste biologische melk. Onze kazen liggen er op onbewerkte vurenhouten planken variërend van 6 weken tot meer dan 2 jaar te rijpen. Dagelijks worden de kazen gekeerd en zo nodig verzorgd. Met eindeloos geduld en veel passie krijgen onze kazen langzaam de optimale smaak!

Voor de productie van onze kaas maken we gebruik van kaasmakerij Kaaslust in Oosterwolde en De Nylander in Workum. Vlieland heeft geen melkvee. Bij Kaaslust wordt de biologische melk geleverd door Eko-Holland en organic goatmilk coöperatie. Kaasboerderij De Nylander heeft eigen jersey koeien.
In onze webshop vindt u ons actuele assortiment

Zie hier waar onze kazen te koop zijn

Bunker Blauw (bio)

Winnaar bronzen medaille Cum Laude awards 2020 & 2022

“Waanzinnig lekker blauwader kaas bij ons op de kaaswagen, van onze eiland buren”
        Restaurant Bij Jef, Texel. 1* Michelin

In een speciaal afgesloten deel van de bunker liggen onze eigen unieke blauwschimmelkazen te rijpen. Onze Bunker Blauw is het resultaat van jaren lang werken aan receptuur en rijpingsproces. 
De biologische melk voor deze kaas wordt geënt met speciale mix van melkzuurbacteriën, gisten en  blauwschimmel. Hiermee maken we een kaas naar geheel eigen (geheim) recept. Direct na productie worden de kazen handmatig gezouten waarna ze naar onze bunker worden verplaatst. Wanneer schimmelvorming op gang komt worden de kazen ingeprikt met roestvrijstalen pennen. Door het bijzondere microklimaat in de bunker ontstaat er zo een unieke blauwschimmel.

De Bunker Blauw maken we in drie varianten:
Bunker Blauw Bio:  Gemaakt van gepasteuriseerde biologische koemelk. Hiervoor selecteren we de beste biologische melkveehouders. Met oog voor natuur, biodiversiteit en weidegang
Nylander Bunker blauw (bio): De rauwe (ongepasteuriseerde) biologische melk van Jerseykoeien gaat direct na het melken nog warm in de kaastobbe. Dit is de beste manier van kaas maken. Jersey’s staan bekend om melk met hoog vet en eiwit percentage. Deze kaas maken we in de kaasmakerij van De Nylander in Workum
Bunker blauw geit (bio): Gemaakt van gepasteuriseerde biologische geitenmelk.  

Ga naar de webwinkel
FrenchGermanEnglish