De Vlielander Kaasbunker, 06-21 511 618
iedere zaterdag geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur en iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Zeewier Geitenkaas

Zeewier Geitenkaas

Op veler verzoek eenmalig gemaakt: De zeewier-geitenkaas.  Het was deze zomer goed oogsten, door het warme rustige weer was er veel zeesla. Regelmatig kregen we de vraag of we ook zeewier geitenkaas hebben. Omdat we nu genoeg wier hebben...

Lees meer

No waste, better taste

No waste, better taste

Binnenkort staan we weer met kaasplankjes op het festival Into the great wide open. Zo’n festival is hartstikke leuk, maar als je niet oppast laat je bergen afval achter en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Nu gebruiken we altijd al...

Lees meer

Internationale gasten

Internationale gasten

Steeds vaker krijgen we in de bunker bezoek van buitenlandse gasten. Amerikanen, Duitsers, Fransen, Canadezen, Zweden, Italianen. Je kan duidelijk merken dat buitenlanders geintreseerd zijn in Nederlandse kaas. Het gebruik van zeewier, rijping in...

Lees meer

Open dag 21 juli

Open dag 21 juli

Op 21 juli is er open dag in de kaasbunker van 10.00 – 16.00 uur We hebben dan weer de nieuwe honingklaverkaas, en dat moet natuurlijk gevierd worden. U kunt de hele dag kaas proeven en de bunker bekijken. Daarnaast is er nog meer lekker te...

Lees meer

Bunker Blauw deel 2

Bunker Blauw deel 2

Afgelopen winter ging het goed met onze Bunker Blauw, bekend is dat de blauwe schimmel (penicillium roqueforti) goed wil groeien bij wat lagere temperaturen. Inmiddels is het zomer en de temperatuur is in de bunker inmiddels wat opgelopen...

Lees meer

Biologisch

Biologisch

Al een jaar gebruiken we uitsluitend biologische melk. Wil je de kaas ook echt officieel biologisch noemen (en zodanig verkopen), dan moet je worden gecertificeerd door SKAL. Deze organisatie controleert of je je daadwerkelijk biologisch werkt...

Lees meer

Graskaas Brandnetel

Graskaas Brandnetel

Elk jaar is het weer een feest. Na een winter stil te hebben gestaan mogen de koeien weer de wei in. Dansend en springend gaan ze het sappige gras weer tegemoet. Het verse lentegras doet natuurlijk ook iets met de melk. De kaas die van deze melk...

Lees meer

Eigen kaasmerk

Eigen kaasmerk

Sinds kort werken we met een eigen kaasmerk. Maar wat zegt dat nu, zo’n kaasmerk? Elke kaas wordt altijd voorzien van een merk. Hiermee krijgt elke kaas zijn eigen unieke nummer. Hiermee is de kaas altijd traceerbaar. Ook kunnen we zelf aan...

Lees meer

Bunker Blauw

Bunker Blauw

De meeste kazen maken we het liefst in de lente of zomer, als de koeien lekker in de wei staan en vers gras en kruiden grazen. Uitzondering daarop is de Bunker Blauw, onze eigen blauwschimmelkaas. Deze maken we in de winter als het lekker koud is...

Lees meer

Kraailook

Kraailook

Er is weer kraailook kaas! Kraailook is een soort wilde variant van de bieslook. Een van de eerste soorten die na, of eigenlijk al in de winter boven de grond komt. Het ziet er uit net als bieslook, maar smaakt net iets intenser. Half maart...

Lees meer

mini moestuin

mini moestuin

De Tuin. Nou ja, tuin.. Ons mini moestuintje is dan niet zo groot, het staat vol met kruiden, tomaten, sla, komkommers. Deze gebruiken we bij de workshops verse kaas maken. Tijdens zo’n workshop leert u hoe u een pak melk zelf kunt omtoveren tot...

Lees meer